MĄKA ŻYTNIA typ 720 Młyn Florek
- mąka z polskiego ziarna
- bez dodatków, ulepszaczy czy syntetyków, 100% ziarna w mące
- najjaśniejszy przemiał żyta
10,00 zł – 20,00 zł
- Darmowa dostawa od 299 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
- Darmowa dostawa od 299 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
Opis
MĄKA ŻYTNIA typ 720
Mąka z Polskiego ziarna, zmielona w Polskim Młynie.
Bez dodatków, ulepszaczy, wybielaczy czy syntetyków. 100% ziarna w mące.
MĄKA ŻYTNIA TYP 720 – jest to najjaśniejszy przemiał żyta i zarówno doskonała mąka do wypieku domowego chleba i innego pieczywa oraz do prowadzenia wyśmienitego zakwasu czy to chlebowego czy na żurek.
Mąka żytnia typ 720 z Młyna Florek jest tym samym produktem, który sypały na stolnice nasi rodzice. Zrobiona jest tylko z jednego składnika: przemielonych ziaren żyta i nie zawiera żadnych dodatków. Nie ma w niej kwasu askorbinowego, przeciwzbrylaczy, wybielaczy ani konserwantów. 100% ziarna w mące. Ziarno natomiast pochodzi od naszych lokalnych rolników, czyli z Lubelszczyzny.
Mąka jest mielona na świeżo małymi partiami.
Mąka żytnia – rozsmakuj się w domowym pieczywie
Mąka żytnia 720, jaką oferuje Młyn Florek świetnie nadaje się do wypieku domowego, aromatycznego i pełnowartościowego pieczywa w postaci chleba i bułek to jednak niejedyna propozycja kulinarna. Mąka typ 720 równie dobrze sprawdzi się podczas wypieku ciast i ciasteczek, gofrów, będąc też idealną bazą do przygotowania makaronu, ciasta na pierogi, naleśniki, czy kopytka.
Smacznego 🙂
Informacje dodatkowe
waga | 2 kg, 4kg |
---|---|
skład | 100% ziarno żyta |
kraj produkcji | Polska |
kraj pochodzenia składników | Polska |
przechowywanie | produkt należy przechowywać w suchym i niedostępnym dla dzieci |
alergeny | W zakładzie pakowane są również: orzechy, sezam, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu. |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.