FASOLKA CZARNA500 g BIO
- doskonałe źródło błonnika i białka roślinnego
- bez glutenu i bez dodatku cukru
- odpowiedni dla wegan i wegetarian
13,90 zł
4 w magazynie
- Darmowa dostawa od 299 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
- Darmowa dostawa od 299 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
Opis
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Informacje dodatkowe
Skład | ekologiczna fasolka czarna 100 %. |
---|---|
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: 1342 kJ / 318 kcal Tłuszcz: 1, 4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0, 4 g Węglowodany: 47 g w tym cukry: 2, 1 g Błonnik: 15 g Białko: 22 g Sól: 0, 01 g |
Bez cukru | Bez cukru |
Bez glutenu | Bez glutenu |
Wegański | Wegański |
Wegetariański | Wegetariański |
Certyfikat BIO | Certyfikat BIO |
Producent | BIO PLANET – seria ZIELONA (strączkowe) |
Kraj produkcji | Polska |
Kraj pochodzenia składników | Chiny |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.