MĄKA RYŻOWA pełnoziarnista 500 g BIO (z brązowego ryżu)
- Naturalnie bezglutenowa
- Wszechstronność w kuchni
- Lekka i łatwostrawna
12,00 zł
1 w magazynie
- Darmowa dostawa od 299 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
- Darmowa dostawa od 299 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
Opis
Mąka ryżowa pełnoziarnista BIO
Mąka ryżowa pełnoziarnista to niezastąpiony składnik, który z pewnością wzbogaci Twoje kulinarne przygody. Wytwarzana ze zmielonych ziaren brązowego ryżu, wyróżnia się neutralnym smakiem, lecz subtelnie może nadać potrawom orientalnego charakteru. Co istotne, jest naturalnie bezglutenowa, dzięki czemu stanowi doskonałą alternatywę dla osób z nietolerancją glutenu czy cierpiących na celiakię. Mimo że jest raczej uboga w witaminy i mikroelementy, dostarcza cennych składników, takich jak skrobia czy błonnik, wspierając tym samym prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.
Wszechstronne zastosowanie mąki ryżowej w kuchni
Mąka ryżowa pełnoziarnista to produkt, który znajdzie swoje miejsce w wielu kuchniach na całym świecie, w tym z powodzeniem stosowana jest w kuchni azjatyckiej. Może ona zastąpić tradycyjną mąkę w przepisach na kluski i makarony ryżowe, a także w bezglutenowych ciastach czy ciasteczkach. Właściwości panierowania sprawiają, że nadaje się do przygotowywania chrupiących potraw jak tempura. Ponadto, jest stosowana do zagęszczania sosów i zup, nadając im kremowej konsystencji. Dzięki temu mąka ryżowa pełnoziarnista stanowi cenny składnik różnorodnych deserów oraz mieszankach bezglutenowych do pieczenia.
Informacje dodatkowe
waga | 500 g |
---|---|
skład | mąka z brązowego ryżu 100 % |
warunki przechowywania | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
tabela wartości odżywczych | WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g |
kraj producenta | Polska |
kraj pochodzenia składników | Indie |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.