MIESZANKA NA BABKĘ bezglutenową
300g CELIKO

8,90 

Brak w magazynie

Inni kupili również
Opakowanie ekologicznej mąki kasztanowej Bio Planet, wolnej od glutenu, na zielonym tle z liśćmi i kasztanami.

Zakres cen: od 17,90 zł do 22,90 zł

Wybierz opcje Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu
Brązowe opakowanie z mąką ryżową, etykieta z napisem. Produkt ekologiczny, gotowy do użycia w kuchni.

Zakres cen: od 8,50 zł do 13,50 zł

Wybierz opcje Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu

MIESZANKA NA BABKĘ bezglutenowa 300 g CELIKO


Upiecz pyszną babkę bez glutenu w kilka chwil dzięki gotowej mieszance Celiko. Idealna dla osób z nietolerancją glutenu, jak i dla wszystkich, którzy cenią zdrowe i smaczne wypieki.  Szybko, wygodnie i bez kompromisów w smaku.

  • bezglutenowa
  • łatwa i szybka w przygotowaniu 
  • delikatna i puszysta konsystencja babki 

Doskonała mieszanka do wypieku pysznej, klasycznej babki piaskowej.
Na jej bazie przygotujesz także babkę marmurkową, doskonały keks lub wyśmietnite muffiny. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale zawsze wtedy, gdy będziesz mieć ochotę na sprawdzone, domowe ciasto.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotować do babki piaskowej:
– 1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
– 3 jaja
– 140 ml oleju

Wykonanie babki piaskowej:
-Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min.
-Ciasto przełożyć do foremki (małej keksówki lub małej foremki do babki).
-Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie.
-Ciasto po wypieczeniu można posypać cukrem pudrem, bądź polać wcześniej przygotowaną polewą.


Przygotować do babki marmurkowej:
-1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
-3 jaja
-140 ml oleju
-1,5 łyżki kakao
-3 łyżki mleka

Wykonanie babki marmurkowej:
-Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
-Całość wyrabiać mikserem ok. 4 min.
-Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać przesiane kakao oraz 3 łyżki mleka. Całość delikatnie wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej lub szpatułki.
-Ciasta wylewać do formy naprzemiennie: raz jasne raz ciemne.
-Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok. 40-50 minut.
-Po wyjęciu z piekarnika poczekać aż przestygnie.

 

 

 

Informacje dodatkowe

waga

300 g

skład

cukier, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, błonnik z cykorii, aromat, regulator kwasowości: difosforany; sól, substancja spulchniająca: węglany sodu.

alergeny

może zawierać soję, mleko i ich pochodne

warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

tabela wartości odżywczych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g mieszanki do wypieku babki Wartość energetyczna: 1533 kJ / 361 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 87 g w tym cukry: 35 g Błonnik: 2,3 g Białko: 1,7 g Sól: 0,31 g

kraj producenta

Polska

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „MIESZANKA NA BABKĘ bezglutenową
300g CELIKO”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *