AGAR10 g BIO
- certyfikat ekologiczny BIO
- bezglutenowy i wegański składnik
- idealny do kremów, polew i galaretek
8,90 zł
5 w magazynie
- Darmowa dostawa od 199 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
- Darmowa dostawa od 199 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
Agar Amylon 10g
Naturalny roślinny zagęstnik i środek żelujący
Agar marki Amylon to w 100% naturalna alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Pozyskiwany z czerwonych alg morskich, doskonale sprawdza się do przygotowania galaretek, deserów, konfitur, dżemów czy żeli do ciast. Bez smaku, bez zapachu – idealny do kuchni wegańskiej i bezglutenowej.
- roślinny odpowiednik żelatyny
- wegański, bezglutenowy i bez GMO
- bardzo wydajny – wystarczy mała ilość
- neutralny smak – nie zawiera aromatu potraw
- idealny do deserów, galaretek, przetworów i sosów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.
Dodaj do koszyka – idealny do kuchni roślinnej i fit wypieków.
Informacje dodatkowe
| Skład | agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny) | 
|---|---|
| Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. | 
| Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0, 4 g w tym cukry: 0, 4 g Białko: 0 g Sól: 1, 25 g | 
| Certyfikat BIO | Certyfikat BIO | 
| Producent | AMYLON (budynie, galaretki, kisiele, cukry, skrobie | 
 
				 
								 
								 
								 
								 
								
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.