MAKARON NISKI IG rurka 250 g
- zapewnia stabilny poziom cukru
- wysoka zawartość błonnika i białka
- odpowiedni dla diabetyków i sportowców
12,90 zł
35 w magazynie
- Darmowa dostawa od 199 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
- Darmowa dostawa od 199 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
MAKARON NISKI IG penne (świderek) 250 g
Makaron penne o BARDZO NISKIM indeksie glikemicznym, który:
- JEST ŻÓŁTY – nie brązowy jak makarony pełnoziarniste
- SMAKUJE JAK ZWYCZAJNY MAKARON – nie jak pełnoziarnisty
- NIE ROZGOTOWUJE SIĘ – gotuj do 7 minut
- INDEKS GLIKEMICZNY 38 – makaron pełnoziarnisty ma IG 55
- SPRAWDZONA RECEPTURA – stworzona przez naukowców z Lubelskiego Uniwersytetu Przyrodniczego
- MAKARON FUSSILI 250g NISKI IG 38 DLA DIABETYKÓW Marka Pol-Mak
DLA KOGO MAKARON NISKI IG 38? To produkt dla wszystkich, a w szczególności:
- DIABETYKÓW
- Węglowodany o niskim indeksie glikemicznym pomagają zachować stabilny poziom cukru we krwi.
- Makaron POLMAK NISKI IG 38 to źródło błonnika, który pomaga kontrolować poziom insuliny/glukozy we krwi.
- SPORTOWCÓW
- Makaron POLMAK NISKI IG 38 zawiera wysoką ilość białka, które pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej.
- Kolejną zaletą makaronu jest duża zawartość błonnika, która zapewnia zdrowy układ trawienny i sprawia, że czujesz się lekko.
- ODCHUDZAJĄCYCH SIĘ
- Dbając o linie, nie musisz rezygnować z makaronu podczas stosowania diety. Wysoka zawartości białka w makaronach POLMAK NISKI IG 38, pomaga przedłużyć uczucie sytości, co z kolei pomaga kontrolować masę ciała.
- INSULINOOPORNYCH
- Dzięki określonemu poziomowi indeksu glikemicznego w makaronie POLMAK NISKI IG 38 możesz przewidzieć reakcję organizmu po posiłku.
Sposób przygotowania:
Makaron POLMAK NISKI IG 38 wsyp do wrzącej, osolonej wody (1 litr wody na 100g makaronu). Gotuj przez 7 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedź.
Indeks Glikemiczny 38 gwarantowany przy wskazanym czasie (7 minut) i sposobie gotowania. Krótszy czas gotowania może sprawić, że makaron będzie miał niższy IG.
Makaron POLMAK NISKI IG 38 po ugotowaniu w stosunku do makaronu 100% DURUM zawiera w przeliczeniu na 100g:
- 60% (12g) – MNIEJ WĘGLOWODANÓW
- 32% – WIĘCEJ BIAŁKA
- 112% – WIĘCEJ BŁONNIKA
Dla uzyskania efektu zgodnego z oświadczeniami wystarczy porcja 100g makaronu po ugotowaniu dziennie.
CECHY DIETY NISKOGLIKEMICZNEJ:
- pomaga w kontrolowaniu wagi poprzez zminimalizowanie skoków cukru i insuliny we krwi
- prawidłowy metabolizm zależy od odpowiedniej przemiany węglowodanów
- zawiera produkty najmniej przetworzone, z dużą ilością błonnika, który spowalnia wchłanianie cukru i obniża zły cholesterol
- duża zawartość błonnika zwiększa uczucie sytości na dłużej, bez podjadania
- nieodpowiednie przygotowanie potraw (zbyt długa obróbka termiczna) zwiększa indeks glikemiczny
- dieta niski IG nie ogranicza składników odżywczych
- produkty o wysokim IG szybciej są trawione, co powoduje wyrzuty insuliny i prowadzi do wydzielania glukagonu oraz większego apetytu
DIETA NISKOGLIKEMICZNA – DLA KOGO?
- osoby z cukrzycą typu 1 i 2
- osoby z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej
- osoby pragnące poprawić wygląd swojej sylwetki
- dla osób chcących zrzucić zbędne kilogramy
- dla osób z zaburzeniami trawienia
MĄKA ŁUBINOWA
Obniża indeks i ładunek glikemiczny produktów zasobnych w węglowodany oraz zmniejsza nadciśnienie. Jest bardzo dobrym źródłem białka oraz błonnika pokarmowego, a także doskonałym prebiotykiem, bo stymuluje rozwój korzystnej flory bakteryjnej w świetle jelita grubego. Mąka łubinowa jest bogata w minerały, m.in. żelazo, cynk i magnez.
SEMOLINA (MĄKA DURUM)
Błonnik pokarmowy zawarty w pełnoziarnistej mące z pszenicy durum pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Pełne ziarna zbóż spowalniają procesy trawienia i wchłaniania węglowodanów, a także regulują poziom glukozy we krwi i wydzielanie insuliny. Spożywanie pełnego ziarna nie tylko zapobiega otyłości, lecz także pomaga uzyskać szczupłą sylwetkę.
BŁONNIK OWSIANY
Dzięki zawartości beta–glukanów, błonnik owsiany jest cennym źródłem zdrowej, zróżnicowanej diety, a także pomaga w obniżeniu poziomu cholesterolu. Bogactwo rozpuszczalnego oraz nierozpuszczalnego błonnika odgrywa istotną rolę w utrzymaniu prawidłowej perystaltyki jelit.
GLUTEN WITALNY
Gluten witalny sprawia, że makaron po ugotowaniu ma odpowiednią, tak pożądaną jędrną i sprężystą konsystencję. Gluten witalny zwiększa także odporność makaronu na rozgotowanie.
Informacje dodatkowe
waga | 400 g |
---|---|
skład | mąka z pszenicy durum (67,5%), mąka łubinowa (20%), błonnik owsiany (7,5%), gluten witalny (5%). W zakładzie przetwarzane są jaja. |
warunki przechowywania | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
tabela wartości odżywczych | Wartość energetyczna w 100g SUCHEGO produktu Wartość energetyczna *co odpowiada 40g produktu suchego Wartość energetyczna |
kraj producenta | Polska |
kraj pochodzenia składników | Polska |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.