Darmowa dostawa od 199zł

Lubartów, ul. Łąkowa 6                 8:00 – 17:00           

ZAMÓW TELEFOCZNIE
+48 603 874 856

MAKARON NISKI IG
rurka 250 g

12,90 

35 w magazynie

SKU 5908310962917 Kategorie: , Filtry , , ,
Inni kupili również

15,50 

Dodaj do koszyka

15,90 

Dodaj do koszyka

12,50 

brak w magazynie

12,50 

brak w magazynie

MAKARON NISKI IG penne (świderek) 250 g


Makaron penne o BARDZO NISKIM indeksie glikemicznym, który:

  • JEST ŻÓŁTY – nie brązowy jak makarony pełnoziarniste
  • SMAKUJE JAK ZWYCZAJNY MAKARON – nie jak pełnoziarnisty
  • NIE ROZGOTOWUJE SIĘ – gotuj do 7 minut
  • INDEKS GLIKEMICZNY 38 – makaron pełnoziarnisty ma IG 55
  • SPRAWDZONA RECEPTURA – stworzona przez naukowców z Lubelskiego Uniwersytetu Przyrodniczego
  • MAKARON FUSSILI 250g NISKI IG 38 DLA DIABETYKÓW Marka Pol-Mak

DLA KOGO MAKARON NISKI IG 38? To produkt dla wszystkich, a w szczególności:

  • DIABETYKÓW
  • Węglowodany o niskim indeksie glikemicznym pomagają zachować stabilny poziom cukru we krwi.
  • Makaron POLMAK NISKI IG 38 to źródło błonnika, który pomaga kontrolować poziom insuliny/glukozy we krwi.
  • SPORTOWCÓW
  • Makaron POLMAK NISKI IG 38 zawiera wysoką ilość białka, które pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej.
  • Kolejną zaletą makaronu jest duża zawartość błonnika, która zapewnia zdrowy układ trawienny i sprawia, że ​​czujesz się lekko.
  • ODCHUDZAJĄCYCH SIĘ
  • Dbając o linie, nie musisz rezygnować z makaronu podczas stosowania diety. Wysoka zawartości białka w makaronach POLMAK NISKI IG 38, pomaga przedłużyć uczucie sytości, co z kolei pomaga kontrolować masę ciała.
  • INSULINOOPORNYCH
  • Dzięki określonemu poziomowi indeksu glikemicznego w makaronie POLMAK NISKI IG 38 możesz przewidzieć reakcję organizmu po posiłku.
Sposób przygotowania:

Makaron POLMAK NISKI IG 38 wsyp do wrzącej, osolonej wody (1 litr wody na 100g makaronu). Gotuj przez 7 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedź.

Indeks Glikemiczny 38 gwarantowany przy wskazanym czasie (7 minut) i sposobie gotowania. Krótszy czas gotowania może sprawić, że makaron będzie miał niższy IG.


Makaron POLMAK NISKI IG 38 po ugotowaniu w stosunku do makaronu 100% DURUM zawiera w przeliczeniu na 100g:

  • 60% (12g) – MNIEJ WĘGLOWODANÓW
  • 32% – WIĘCEJ BIAŁKA
  • 112% – WIĘCEJ BŁONNIKA

Dla uzyskania efektu zgodnego z oświadczeniami wystarczy porcja 100g makaronu po ugotowaniu dziennie.


CECHY DIETY NISKOGLIKEMICZNEJ:

  • pomaga w kontrolowaniu wagi poprzez zminimalizowanie skoków cukru i insuliny we krwi
  • prawidłowy metabolizm zależy od odpowiedniej przemiany węglowodanów
  • zawiera produkty najmniej przetworzone, z dużą ilością błonnika, który spowalnia wchłanianie cukru i obniża zły cholesterol
  • duża zawartość błonnika zwiększa uczucie sytości na dłużej, bez podjadania
  • nieodpowiednie przygotowanie potraw (zbyt długa obróbka termiczna) zwiększa indeks glikemiczny
  • dieta niski IG nie ogranicza składników odżywczych
  • produkty o wysokim IG szybciej są trawione, co powoduje wyrzuty insuliny i prowadzi do wydzielania glukagonu oraz większego apetytu

DIETA NISKOGLIKEMICZNA – DLA KOGO?

  • osoby z cukrzycą typu 1 i 2
  • osoby z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej
  • osoby pragnące poprawić wygląd swojej sylwetki
  • dla osób chcących zrzucić zbędne kilogramy
  • dla osób z zaburzeniami trawienia

MĄKA ŁUBINOWA

Obniża indeks i ładunek glikemiczny produktów zasobnych w węglowodany oraz zmniejsza nadciśnienie. Jest bardzo dobrym źródłem białka oraz błonnika pokarmowego, a także doskonałym prebiotykiem, bo stymuluje rozwój korzystnej flory bakteryjnej w świetle jelita grubego. Mąka łubinowa jest bogata w minerały, m.in. żelazo, cynk i magnez.

SEMOLINA (MĄKA DURUM)

Błonnik pokarmowy zawarty w pełnoziarnistej mące z pszenicy durum pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Pełne ziarna zbóż spowalniają procesy trawienia i wchłaniania węglowodanów, a także regulują poziom glukozy we krwi i wydzielanie insuliny. Spożywanie pełnego ziarna nie tylko zapobiega otyłości, lecz także pomaga uzyskać szczupłą sylwetkę.

BŁONNIK OWSIANY

Dzięki zawartości beta–glukanów, błonnik owsiany jest cennym źródłem zdrowej, zróżnicowanej diety, a także pomaga w obniżeniu poziomu cholesterolu. Bogactwo rozpuszczalnego oraz nierozpuszczalnego błonnika odgrywa istotną rolę w utrzymaniu prawidłowej perystaltyki jelit.

GLUTEN WITALNY

Gluten witalny sprawia, że makaron po ugotowaniu ma odpowiednią, tak pożądaną jędrną i sprężystą konsystencję. Gluten witalny zwiększa także odporność makaronu na rozgotowanie.


 

Informacje dodatkowe

waga

400 g

skład

mąka z pszenicy durum (67,5%), mąka łubinowa (20%), błonnik owsiany (7,5%), gluten witalny (5%).

W zakładzie przetwarzane są jaja.

warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna w 100g SUCHEGO produktu
Wartość energetyczna
1434 kJ/341 kcal
Tłuszcz
3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,9 g
Węglowodany
49 g
w tym cukry
4,9 g
Błonnik
18 g
Białko
20 g
Sól
0,05 g
Wartość energetyczna w 100g UGOTOWANEGO* produktu

Wartość energetyczna
626 kJ/149 kcal
Tłuszcz
2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1,3 g
Węglowodany
20 g
w tym cukry
0,9 g
Błonnik
5,7 g
Białko
7,8 g
Sól
0,02 g

*co odpowiada 40g produktu suchego
Wartości odżywcze dla 50g SUCHEGO* makaronu (sugerowana porcja)

Wartość energetyczna
717 kJ/170 kcal
Tłuszcz
1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,4 g
Węglowodany
24,5g
w tym cukry
2,45 g
Błonnik
9 g
Białko
10 g
Sól
0,02 g

kraj producenta

Polska

kraj pochodzenia składników

Polska

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „MAKARON NISKI IG
rurka 250 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *