zyskaj 5% rabatu na zakupy za min 299 zł

+48 603 874 856

pon - pt 8 - 17
sob 8 - 13

MIESZANKA NA CIASTO BISZKOPTOWE
bezglutenowa 200 g

6,50 

10 w magazynie

Inni kupili również

14,90 

Dodaj do koszyka

11,90 22,50 

Wybierz opcje Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu

11,90 

Dodaj do koszyka

21,90 

Dodaj do koszyka

MIESZANKA NA CIASTO BISZKOPTOWE bezglutenowa 300 g Celiko


Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Biszkopt:
– 1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego
– 50 g cukru (1/4 szklanki)
– 3 jaja
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko

Wykonanie:
– Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
– W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
– Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
– Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok 30 min. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.

Przepis na ciasto pomarańczowe – wegańskie:
– 1 opakowanie ciasta biszkoptowego
– 140 g puree z batatów (pieczonych lub gotowanych)
– 3 łyżki soku z pomarańczy (30 g)
– 3 łyżki oleju (30 g)
– 2 łyżeczki cukru wanilinowego Celiko
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia (5 g)
– starta skórka pomarańczy

Wykonanie:
– Puree z batatów zmiksować z sokiem pomarańczowym, a następnie z olejem.
– Dodawać do masy małymi porcjami przesiany koncentrat ciasta zmieszany z proszkiem do pieczenia i miksować. Na koniec dodać skórkę pomarańczy i zamieszać.
– Gotową masę przełożyć do małej tortownicy lub małej keksówki.
– Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 30 minut.

Informacje dodatkowe

waga

200 g

skład

skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier

alergeny

może zawierać soję, mleko i ich pochodne

warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

tabela wartości odżywczych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1526 kJ/365 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 32 g
Białko: 0 g
Sól: 0,01 g

kraj producenta

Polska

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „MIESZANKA NA CIASTO BISZKOPTOWE
bezglutenowa 200 g”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *