MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA 500 g bezglutenowego z dynią
- Gotowy chleb w 1,5 godziny
- Bogactwo witamin z dyni
- Bezglutenowy i sycący
16,90 zł
3 w magazynie
- Darmowa dostawa od 199 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
- Darmowa dostawa od 199 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA 500 g bezglutenowego z orzechami włoskimi
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
smacznego!
Informacje dodatkowe
waga | 500 g |
---|---|
skład | mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska |
alergeny | Produkt może zawierać: orzechy. |
warunki przechowywania | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
kraj producenta | Polska |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.