Darmowa dostawa od 199zł

ZAMÓW TELEFOCZNIE
8:00 – 17:00
+48 603 874 856

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA 500 g bezglutenowego z orzechami

17,90 

1 w magazynie

Inni kupili również

22,50 27,50 

Wybierz opcje Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu

11,50 

Wybierz opcje Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu

15,90 

Dodaj do koszyka

12,50 15,90 

Wybierz opcje Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu

Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi

Mieszanka do wypieku chleba 500 g bezglutenowego z orzechami włoskimi to idealny wybór dla osób poszukujących smacznej i zdrowej alternatywy tradycyjnego pieczywa. Ten produkt został stworzony z myślą o osobach z nietolerancją glutenu, ale zadowoli także tych, którzy wybierają świadome, dietetyczne opcje w swojej diecie. W składzie mieszanki znajdują się wyłącznie naturalne składniki, które gwarantują doskonały smak i aromat. Dodatek orzechów włoskich nie tylko wzbogaca wartości odżywcze chleba, ale także nadaje mu przyjemny, orzechowy posmak. Dzięki prostemu i szybkiemu przygotowaniu, świeże i aromatyczne pieczywo można mieć codziennie na swoim stole.

Sposób przygotowania mieszanki chlebowej

Aromatyczny, chrupiący, odżywczy- chleb który zaskoczy Cię smakiem ! Aby upiec smaczny bezglutenowy chleb z orzechami włoskimi, rozpocznij od nagrzewania piekarnika do temperatury 190°C. Następnie wysmaruj brytfankę lub keksówkę olejem kokosowym lub masłem klarowanym, można ją również posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym. Do dużej miski wsyp całą zawartość mieszanki, a następnie dodaj 500 ml mocno gazowanej wody, energicznie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotowane ciasto przelej do brytfanki i umieść je w piekarniku na około 1,5 godziny.

Po upieczeniu chleb wyjmij z formy, zawiń w szmatkę i pozostaw do ostygnięcia.

Smacznego!

Pachnący, złocisty chleb z orzechami włoskimi- zdrowo, domowo i z charakterem.

Upiecz swój chleb już dziś !

Informacje dodatkowe

waga

500 g

skład

mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, orzechy włoskie 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane brązowe, pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól

alergeny

Produkt może zawierać: orzechy.

warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:
wartość energetyczna: 1528 kJ / 365 kcal
Tłuszcz: 17 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 39 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 17 g
Białko: 12 g
Sól: 1,7 g

kraj producenta

Polska

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA 500 g bezglutenowego z orzechami”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *