TAPIOKA perełki 300 g
ze skrobi z manioku

15,50 

4 w magazynie

Inni kupili również
Opakowanie ekologicznej skrobi kukurydzianej Bio Planet o zielonej grafice i certyfikacie EU Organic.

12,50 

Dodaj do koszyka
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi, opakowanie 500g, Pięć Przemian.

17,90 

brak w magazynie
Ekologiczna mąka z pszenicy durum Bio Planet w zielonym opakowaniu, 1 kg, idealna do wypieków i makaronów.

Zakres cen: od 9,50 zł do 16,50 zł

Wybierz opcje Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu
Opakowanie mąki pszennej krupczatki Młyn Florek, doskonałej do makaronów, panierek i kruchych ciast.

4,50 

Dodaj do koszyka

TAPIOKA PEREŁKI – naturalny skarb z manioku


Tapioka perełki to wyjątkowy produkt, który zyskał uznanie na całym świecie, a teraz zdobywa popularność również w Polsce. Powstaje ze skrobi manioku, rośliny znanej z Ameryki Południowej i Środkowej. Charakteryzuje się delikatnym i neutralnym smakiem, co sprawia, że jest idealnym dodatkiem do wielu potraw. Tapioka w formie perełek doskonale sprawdza się jako składnik zagęszczający do musów, sosów oraz puddingów. Ponadto, jest popularnym wyborem dla osób poszukujących lekkostrawnych produktów, które wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. Warto dodać, że jest też bogata w witaminy i minerały, w tym witaminę B6, A oraz minerały takie jak wapń, żelazo i magnez.

Jak przygotować tapiokę perełki?

Przygotowanie perełek tapioki wymaga nieco cierpliwości, ale jest dość proste. Na początek trzeba zalać perełki wodą i odstawić na kilka godzin do namoczenia. Używa się zwykle około dwóch szklanek wody na pół szklanki tapioki. Po namoczeniu, perełki gotuje się na małym ogniu w wodzie lub mleku przez około 20 minut. Płyn trzeba wcześniej zagotować, a następnie dodać tapiokę do wrzątku. Warto pamiętać o regularnym mieszaniu, aby tapioka nie przywarła do dna garnka. Gdy perełki staną się przezroczyste, są gotowe do użycia.

Świetnie sprawdzają się w deserach takich jak puddingi czy budynie, ale mogą być także dodatkiem do naleśników czy racuchów, nadając im ciekawą konsystencję. Bezglutenowy przysmak do deserów, puddingów i kuchni azjatyckiej.

Dla kogo ? Dla fanów zdrowych deserów, kuchni wegańskiej i azjatyckiej. Świetna również jako produkt funkcjonalny w diecie lekkostrawnej i eliminacyjnej.

Dodaj do koszyka i odkryj tapiokę w wersji, która zachwyci całą Twoją rodzinę. Kulinarna zabawa i zdrowy wybór w jednym produkcie 🙂 !

Informacje dodatkowe

waga

300 g

skład

tapioka (skrobia z manioku), woda

alergeny

Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ

warunki przechowywania

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w sposób niedostępny dla małych dzieci

tabela wartości odżywczych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1487 kJ/354 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 87,8 g
w tym cukry 3,3 g
Błonnik 0,9 g
Białko 0,2 g
Sól 0 g

kraj producenta

Tajlandia

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „TAPIOKA perełki 300 g
ze skrobi z manioku”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *