PEKTYNA DO DŻEMÓW 150 g BIO
- gwarantuje doskonałą konsystencję przetworów
- pochodzi z ekologicznych źródeł
- wszechstronne zastosowanie w kuchni
39,90 zł
2 w magazynie
- Darmowa dostawa od 299 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
- Darmowa dostawa od 299 zł
- Wysyłka 24-48H
- Gwarancja jakości
- Bezpieczna dostawa
Pektyna do dżemów BIO
Pektyna do dżemów BIO to naturalny składnik, który jest nieoceniony w kuchni każdego miłośnika domowych przetworów. Pozyskiwana z pulpy jabłkowej, pektyna amidowana jest doskonałym środkiem żelującym, który w kwaśnym środowisku umożliwia zagęszczanie cieczy. Dzięki niej można z łatwością przygotować smaczne dżemy owocowe, marmolady, galaretki, konfitury, a także wzbogacić smak napojów mlecznych, owocowych czy ketchupów. Ponadto pektyna jest świetnym dodatkiem do nadzień w słodkich deserach. Wyjątkowa jakość oraz ekologiczne pochodzenie produktu gwarantują, że przygotowane z jego pomocą przetwory będą nie tylko pyszne, ale i zdrowe.
Jak przygotować dżem z pektyną do dżemów BIO
Aby przygotować dżem z wykorzystaniem pektyny do dżemów BIO, wystarczy przygotować 2 kg owoców oraz 1 kg cukru. Do gotujących się owoców dodaje się 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Po wymieszaniu, gotować przez 3-5 minut. Następnie należy dodać resztę cukru i gotować aż do jego całkowitego rozpuszczenia. Czynność kończymy dodaniem 1 łyżeczki kwasku cytrynowego, który wcześniej trzeba rozpuścić w małej ilości gorącej wody i dokładnie wszystko wymieszać. Gorący dżem należy rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut, co pozwoli na dłuższe przechowywanie.
Informacje dodatkowe
objętość | 300 ml, 500 ml |
---|
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.